Dsc006531
Finale Landskampioenschap Eredivisie 10-03-2018: 13.00 uur

Terug naar alle evenementen

 

Finale Landskampioenschap Eredivisie

Tijdens de finale van het Landskampioenschap in de Eredivisie spelen de twee overgebleven teams maximaal acht partijen tegen elkaar. Te weten het mannendubbel, vrouwendubbel, mannenenkel (2x), vrouwenenkel (2x) en het gemengd dubbel (2x). Het mannen dubbelspel en het vrouwen dubbelspel worden net als het eerste mannen enkelspel en het vrouwen enkelspel tegelijkertijd op twee banen gespeeld.

Bij een stand van 2-2 wordt er op 2 banen verder gespeeld, bij een stand van 3-1 of 1-3 wordt verder gespeeld 1 baan. De ploeg die als eerste vijf partijen weet te winnen mag zich een jaar lang landskampioen badminton van Nederland noemen. Mocht de stand na acht wedstrijden 4-4 zijn, dan volgt er een golden game. De club die deze game wint, kroont zich tot landskampioen.

Puntentelling

Een partij wordt gespeeld om twee gewonnen games. Een game gaat tot 21 punten, mits er minimaal 2 punten verschil zijn. Echter bij de stand 29-29 wint degene die het 30e punt scoort de game.

Klik hier om de beelden van vorige jaar te bekijken.

 

Dsc006531

Kaartverkoop:

Kaarten voor volwassenen kosten 5 euro in de voorverkoop en aan de kassa op de finaledag 7,50 euro. De jeugd tot en met 17 jaar heeft gratis toegang. 

Koop hier je ticket!