Volleybal 2020 1
Volleybal bekerfinale 16-02-2020

Terug naar alle evenementen

 

Volleybal bekerfinale

Op zondag 16 februari staat de Maaspoort volledig in het teken van de volleybal bekerfinales. Draisma Dynamo en SAMEN.Lycurgus nemen het bij de herenfinale tegen elkaar op. Bij de dames zijn dit Laudame Financials VCN en Sliedrecht Sport.

Mannenfinale: SAMEN.Lycurgus gaat voor revanche
De mannenfinale in Den Bosch is een reprise van de finale in 2019: Draisma Dynamo – SAMEN.Lycurgus. Dynamo won vorig jaar de finale met 3-1 en verdedigt dus in de Maaspoort de cup.

Dynamo en Lycurgus staan respectievelijk eerste en tweede op de ranglijst in de Eredivisie. De teams uit Apeldoorn en Groningen troffen elkaar in de competitie dit seizoen al twee keer, en beide wedstrijden werden gewonnen door Draisma Dynamo. Het team van coach Redbad Strikwerda zal mede daarom als licht favoriet aan de bekerfinale beginnen.

Vrouwenfinale: Kan topdivisionist Laudame Financials VCN nog een keer stunten?
In het vrouwentoernooi valt vooral het bekersprookje van topdivisionist Laudame Financials VCN op. De volleybalsters uit Capelle aan den IJssel wonnen in de kwartfinale van eredivisionist Eurosped en in de halve finale van eredivisionist VC Sneek, een ongekend knappe prestatie.

Het team van coach Ivo Munter mag het in de finale geheel onbevangen gaan opnemen tegen cuphouder Sliedrecht Sport, dat de afgelopen jaren prijs na prijs won.