11 maart Finale Landskampioenschap Carlton Eredivisie Van Zundert/VELO - BC DKC

Geplaatst: 07 maart 2017

11 maart Finale Landskampioenschap Carlton Eredivisie Van Zundert/VELO - BC DKC

Op zaterdag 11 maart vanaf 13.00 uur vindt in de Maaspoort Sports & Events in ’s-Hertogenbosch de Finale om het landskampioenschap van de Carlton Eredivisie plaats tussen Van Zundert/VELO uit Wateringen en BC DKC uit Den Haag. In de reguliere competitie ontmoette beide ploegen elkaar al drie keer. Van Zundert/VELO wist twee keer met 5-3 te winnen en BC DKC was met 6-2 één keer de sterkste.

Van Zundert/VELO
Van Zundert/VELO gaat in de Maaspoort Sports & Events op voor haar twaalfde landstitel. De ploeg uit Wateringen is de huidige landskampioen en bekerwinnaar. De titel werd vorig jaar behaald door AviaAir Almere in de finale met 5-3 te verslaan. Van Zundert/VELO heeft zich rechtstreeks voor deze finale te geplaatst door na 2 fasen in de competitie als eerste te eindigen.

Spelers Van Zundert/VELO:  Alex Vlaar, Ewout Beukers, Jim Middelburg, Rowan Scheurkogel, Imke van der Aar, Lisa Khoeblal-Malaihollo, Myke Halkema, Marleen Kuipers en Marit Willemsen.

Trainers/coaches: Ciraar Slaats en Rikkert Suijkerland.
Manager: Rob Theunissen.
Fysio: Joke Beukers.

BC DKC
De badmintonners van BC DKC staan voor de derde keer in de clubgeschiedenis in de finale om het landskampioenschap van de Carlton Eredivisie en gaan op voor hun tweede titel. De eerste titel werd gewonnen in 2015 na winst op BC Duinwijck. BC DKC uit Den Haag eindigde als derde in de competitie na 2 fasen en moest het opnemen in de halve finales Carlton Eredivisie tegen de nummer twee AviaAir Almere. De eerste wedstrijd werd thuis gewonnen na een golden game (de reguliere stand was 4-4) en bij Almere werd het 5-3 in het voordeel van BC DKC, waardoor de ploeg uit Den Haag zich kon gaan opmaken voor de finale.

Spelers BC DKC: Joran Kweekel, Michiel Kruijt, Thomas Wijers, Raymond Lagraauw, Alyssa Tirtosentono, Daisy Bommeleyn, Veerle Wijers en Marlies Baan.

Trainers/ coaches: Robbert de Keijzer en Dennis van Daalen de Jel.
Manager: Hans Macare.
Fysio: Bernd Dessauvagie.

Voorprogramma
Vanaf 10.45 uur verzorgen Jacco Arends, Eefje Muskens en Selena Piek speciaal voor de jeugd tot en met 17 jaar een spetterende clinic in de Maaspoort Sports & Events in ‘s-Hertogenbosch.

 

< Terug naar overzicht