Kinderen leven zich uit bij sport- en spelcarrousel in Maaspoorthal in Den Bosch

Geplaatst: 18 juli 2017

Kinderen leven zich uit bij sport- en spelcarrousel in Maaspoorthal in Den Bosch

DEN BOSCH - Normaal gesproken biedt Maaspoort Sports & Events(MS&E) onderdak aan de meest uiteenlopende evenementen en activiteiten. Maar zo nu en dan is MS&E zélf de organiserende partij.

Zoals op deze maandag, waarbij basisscholieren in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar tijdens de eerste editie van de Kindersportweek diverse sport- en spelactiviteiten kunnen beoefenen.

Als Tarzan en Jane op bijna heldhaftige wijze door de ruimte slingeren middels een touw, een bal van foam in de goal proberen te slaan met behulp van een stick van plastic en piepschuim, of je eigen behendigheid en coördinatie testen door je voort te bewegen op twee plankjes met daaronder zes wieletjes.

Knotshockey

Het één staat te boek als rope swing, het ander als knotshockey, de derde tak van 'sport' als pedalo. In de Maaspoorthal prijken de hippe sport- en spelvarianten alle drie op het menu. Evenals trouwens panna(voetbal), sjoelen, kegelen, diabolo en boksen. Boksen? Voor basisscholieren? ,,Inderdaad, boksen! Dat vinden veel kinderen maar al te leuk. Uiteraard gebeurt dat hier op een uiterst verantwoorde wijze, onder een professionele begeleiding", vertelt Frederike Schulkes, eventmanager en sportwerker bij Maaspoort Sports & Events.

De bewuste professional luistert naar de naam Arsen Podjan(30), achtvoudig Nederlands kampioen vedergewicht in de klasse -57 kilogram. De in Boxtel woonachtige ex-bokser met Armeense roots gaat tegenwoordig als bokstrainer door het leven. Zijn metier oefent hij grotendeels uit bij zijn eigen school Boxing Podjan, maar voor dit soort gelegenheden is hij eveneens te porren. ,,Boksen kan een belangrijke meerwaarde hebben voor kinderen tijdens hun ontwikkeling. Met name interessant is dat ze leren verdedigen en voor zichzelf op te komen, wat vanzelfsprekend het zelfvertrouwen sterkt", onderstreept Podjan.

Basisvaardigheden

De aanwezige kinderen krijgen enkele basisvaardigheden, zoals het aannemen van de juiste bokshouding, voorgeschoteld. ,,Steek je linker vuist naar voren, hou je rechter vuist bij je hoofd alsof je aan het telefoneren bent. Daarna ga je stoten. Het is niet de bedoeling dat je onder de kerstboom slaat, want dan gaan de kerstballen kapot", doceert Podjan met gevoel voor humor.

Dinsdag vanaf 09.30 uur is er een vervolg van de sport- en spelcarrousel.

Foto's

20139599 1520188068024636 8534518079600635884 N

 

 

< Terug naar overzicht