Krappe overwinning voor New Heroes

Geplaatst: 26 februari 2017

Krappe overwinning voor New Heroes

Door: Rob de Keijzer

Weert legt New Heroes vuur aan schenen
Na de mooie overwinning op Landstede was het natuurlijk te makkelijk om te denken dat New Heroes in Weert wel “even met de overwinning” weg zou lopen. Zoals altijd maakt Weert het de tegenstander in eigen huis redelijk lastig. Zo ook dit keer. Na 3 kwarten zat New Heroes nog aan de veilige kant van de score (44-50) maar in het laatste kwart had het beide kanten op kunnen gaan. Uiteindelijk was het New Heroes dat in deze carnavalswedstrijd met de hakken over de sloot de wedstrijd naar zich toe trok: 72-74

Air Bouwknecht
New Heroes (met nu ook Kees Akerboom naast De Pagter, Wessels en Adriaans geblesseerd op de bank) begon het eerste kwart met een paar mooie scores en liep al snel uit naar een 6-15 voorsprong. Hoogtepunt van deze eerste paar minuten was de snoeiharde dunk van Maarten Bouwknecht. New Heroes sloot het kwart af met een 11-17 voorsprong en de eerste minuten van D.J. Balentine waren een feit.

Halverwege het 2e kwart kwam Weert op een voorsprong, 28-26, waarna New Heroes toch even een tandje bij moest schakelen. Coach v/d Holst haalde de mannen even naar de kant voor een time out, waarna Den Bosch het kwart, en de eerste helft afsloot met een 28-32 ruststand. Aarts stond al op 9 punten en 9 rebounds, Mitchell op 8 punten en 3 rebounds.

Tandem Mitchell en Aarts
Na de rust ging New Heroes iets voortvarender van start. Mitchell en Aarts bleven scoren en ook de eerste punten van D.J. Balentine kwamen op het bord. Halverwege het kwart stond er een 32-43 score op het bord en niets leek erop dat het nog een lastige avond zou worden. Weert krabbelde toch weer overeind en met name Jeroen van Vugt nam de ploeg weer op sleeptouw. Aan het eind van het kwart was het 44-50 en was Weert toch weer terug in de wedstrijd.

Spannend tot het eind
Het laatste kwart haalde Justin Watts een paar keer de trekker over. Mede door een mooie alley-oop ( assist Mitchell) en een dunk trok New Heroes de stand naar 55-65. Ondertussen tekende D.J. Balentine voor zijn 2e driepunter voor de avond (hij kwam tot een totaal van 8 punten en 3 rebounds in 22 minuten). Balverlies over en weer zorgde voor een spannend einde van de wedstrijd. Met nog 27 seconden op de klok nam BSW een time out. Stand 69-72 en minimaal nog 1 aanval voor de Weertenaren. Die werd verzilverd door middel van een driepunter en de stand was, met nog 17 seconden op de klok gelijk: 72-72. Balbezit New Heroes en BSW vluchtte in een fout om New Heroes naar de vrije worp lijn te krijgen. Bouwknecht bleef ijzig koel en verzilverde beide vrije worpen waarna BSW nog 1 aanval zou krijgen. Via via kwam de bal bij Jeroen van Vugt, maar zijn schotpoging strandde op de ring waarna New Heroes, en de meegereisde supporters, opgelucht adem konden halen.

Topscorers aan de kant van New Heroes waren Mitchell ( 18p, 11reb), Aarts (17p en 12 reb) en Justin Watts (16 punten, 6 rebounds). Volgende week een uitwedstrijd in Rotterdam ( zaterdag 4 maart) waarna we op donderdag 9 maart Donar ontvangen in de Maaspoort.

 

< Terug naar overzicht