New Heroes verliest van Landstede

Geplaatst: 29 januari 2017

New Heroes verliest van Landstede

Pijnlijke nederlaag New Heroes
Waar er vorige week nog voorzichtig gedacht werd aan de 3e plaats in de eindrangschikking was het vanavond helaas duidelijk dat New Heroes even afhaakt in die strijd om de 3e plek. Landstede Zwolle was met 61-74 duidelijk te sterk voor de ploeg van van der Holst.  Tot overmaat van ramp moest Stefan Wessels het veld verlaten met een blessure.

Kees Akerboom vrijgesproken
Met de speelgerechtigde Akerboom (hij werd vrijgesproken door de tuchtcommissie) en Steve McWhorter voor het eerst in het veld en de van een blessure teruggekeerde Watts was New Heroes weer compleet maar moest men toch alweer aan elkaar wennen. Iets wat dit seizoen al vaker voorgekomen is, maar nu hopelijk voor de rest van het seizoen verleden tijd.  De openingsscore was dit keer voor de gasten. Vette nam die credits voor zijn rekening maar Wessels antwoorde redelijk snel. 2 vrije worpen van Tiller en de eerste score in Bossche dienst van McWhorter betekende 4-4 na 2.5 minuut spelen. De scores vielen op dat moment nog niet geweldig, iets wat in de loop van de wedstrijd nog meer ter sprake zou komen. Na een vrije worp van Watts, een score van Vette voor Zwolle en een driepunter van Watts was de stand 8-6 in het voordeel van New Heroes. Mitchell en Wessels zorgden er daarna voor dat New Heroes een gaatje sloeg, 12-6, maar Landstede was bij de les met scores van Vette en oud Bosschenaar Schilder. Een bommetje van Watts, scores van de Vries, de Pagter en weer Vette ( uitblinker in het eerste kwart bij de Zwollenaren) en het verschil was weer 7 in het voordeel van New Heroes. Met nog 2.36 op de klok was de stand 19-12 waarna Yoho (2x) en Lietmeijer (drietje) het kwart afsloten met een 22-16 stand. Het beloofde een mooie, close wedstrijd te worden. 

What happened here?
Het talrijk opgekomen publiek ( de Maaspoort was voor 75% gevuld) zal zich dat een paar keer afgevraagd hebben tijdens dat 2e kwart. In tegenstelling tot het attractieve 1ste kwart was het vervolg daarop niet wat het zijn moest. Met een kwartstand van 5-14 dropen beide teams af naar de kleedkamer om eens te gaan nadenken hoe dit beter zou kunnen in het vervolg van de wedstrijd. Een benutte vrije worp van de Pagter en scores van Akerboom en McWhorter was datgene wat New Heroes kon inbrengen tegen de stug verdedigende Zwollenaren. Gelukkig schoten die ook niet al te scherp en hadden ze ook moeite om de gaatjes te vinden in de Bossche defensie, waardoor er met een 27-30 ruststand nog van alles mogelijk was.

Puntje-puntje wedstrijd
Het 3e kwart lieten de ploegen weer zien dat het een puntje puntje wedstrijd kon worden, zoals zo vaak als beide teams tegen elkaar spelen. Wessels opende de score, waarna Oudendag er meteen overheen kwam. Mitchell, Watts (and 1) en Yoho zorgden voor een 34-35 stand. Mitchell bracht New Heroes weer op voorsprong, waarna Oudendag voor Zwolle hetzelfde deed. Tiller zorgde voor een 3 punts voorsprong voor Zwollen waarna Watts met een driepunter de stand weer gelijk trok, 39-39.

Schilder en Vette verzilverden beide voor Zwolle 1 van de 2 vrije worpen, waarna Bouwknecht de voorsprong weer naar Den Bosch haalde. Met nog 3.45 op de klok tekende hij voor 42-41 en het publiek was het 2e kwart al bijna vergeten.

Vette miste voor Zwolle 2 vrije worpen waarna Bouwknecht met een driepunter voor 44-41  zorgde. Bouwknecht stak de 3 vingertjes in de lucht en de Maaspoort reageerde direct en ging nog eens achter de ploeg staan. Dit was blijkbaar het teken voor Zwolle om een tandje bij te schakelen, want in de laatste 2 minuten van dit kwart plaatsten ze een 0-12 run om zo met een 44-53 stand het 4e kwart in te gaan.

Er was nog niks verloren, maar in het 4e kwart liep het niet meer zoals het moest bij New Heroes. Schoten die niet vielen en passes die net niet aankwamen deden de ploeg de spreekwoordelijke das om. Watts opende met 2 rake vrije worpen, waarna Oudendag en van Oostrum voor Zwolle er weer overheen denderden. Wessels deed nog wat terug maar Tiller, met 2 vrije worpen, hield de marge op 13 punten. Bij 48-61 en nog 5.54 op de klok kwam New Heroes al in foutenlast en moest het het 4e kwart gedisciplineerd uitspelen. Na een score van Akerboom en 2 rake vrije worpen van Oudendag was het de Pagter die zich even opwierp als aanjager. 4 punten op rij betekende 54-63 waarna Vette weer een score (and 1) erin mocht gooien. De Pagter ging nog even door, 56-66, waarna Tiller met 8 punten en McWhorter met 5 punten de wedstrijd naar een 61-74 eindstand gooiden.

Voorlopig blijft New Heroes hierdoor op de 4e plek in de eindrangschikking. Amsterdam en Rotterdam volgen nu met 2 punten, en men moet daar nu terdege rekening mee gaan houden.  Eerstvolgende wedstrijd is zondag 5-2-2017 om 14.00 uur, uit tegen Donar. De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 11-2-2017 om 20.00 uur tegen Apollo Amsterdam.

 

< Terug naar overzicht