Dit is ook Maaspoort - Sea the Future

Geplaatst: 05 juni 2018

Dit is ook Maaspoort - Sea the Future

Ben jij al bekend met wat wij allemaal doen? Wij zijn meer dan alleen een sporthal of de thuishaven van het Bossche basketbal. In deze blog stellen we je graag voor aan onze partners, nemen we je mee naar onze evenementen en vertellen we over de vele uitdagingen die we hier tegenkomen.

Van 7 t/m 10 juni staat de Maaspoort in het teken van “Sea the Future”, een initiatief van de Sea First foundation (SFF). Tijdens dit evenement vragen zij aandacht voor het welzijn van de oceaan. Dit doen ze door verschillende evenementen te organiseren voor zowel de jeugd als volwassenen. We spraken hierover met Evelien Philippa. Ooit begonnen als vrijwilliger bij SFF, maar nu samen met haar partner projectmanager van Sea the Future.

Wat doet Sea the Future?
Wij willen mensen - met name de jeugd - enthousiasmeren voor het beschermen van het grootste ecosysteem op aarde; de oceaan. Het gaat slecht met de oceaan en dat heeft verregaande gevolgen voor al het leven op aarde. SFF streeft naar een wereld waarin wij allemaal de oceaan erkennen als noodzakelijk voor al het leven op aarde. Door te laten zien hoe mooi en bijzonder het is, hoeveel unieke dieren en planten er leven, maar ook door te vertellen welke problemen er spelen, willen we mensen bewust maken dat we de oceaan met zijn allen moeten beschermen. De problemen hebben namelijk niet alleen gevolgen voor de oceaan zelf, maar indirect voor al het leven op aarde. En dus ook voor ons. Door een kleine verandering in denken en levenswijze kunnen we dit met elkaar oplossen. Hoe? Het is eenvoudiger dan je denkt. Onze belangrijkste activiteiten zijn voorlichting en educatie: "Sea First educates to protect". We geven (gast)lessen en lezingen en we organiseren leuke evenementen zoals Sea the Future.

Waarom doen jullie dit?
Na bijna 30 jaar duiken in vele ecosystemen, was het Dos Winkel, oprichter van Sea First, duidelijk dat er met de (onderwater)natuur heel veel mis was. De oceaan is het grootste ecosysteem van onze planeet AARDE. Ruim 70% van het aardoppervlak is oceaan/zee, en feitelijk zou de aarde dus OCEAAN moeten heten. De oceaan bepaalt voor een belangrijk deel ons klimaat, zorgt voor een groot deel voor onze zuurstof en dient als een buffer voor global warming en vervuiling. Maar er is een grens aan wat de oceaan kan verdragen. Sea First werd 10 jaar geleden opgericht om op scholen en universiteiten uitleg te geven over het belang van de oceaan, de bedreigingen en vooral ook de oplossingen hiervan. Alle vrijwilligers die bij Sea First werken (het is een stichting tenslotte) hebben op de een of andere manier een link met de zee en de natuur. Zij maken zich zorgen over de (nabije) toekomst en willen zich inzetten om er wat aan te doen.

Waar zijn jullie het meest trots op?
Ik weet niet wat Dos zou zeggen, maar ik ben natuurlijk het meest trots op Sea the Future. Ik vind het een uniek evenement dat een positieve kijk geeft op de toekomst. Het biedt hoop terwijl je toch wel met de feiten confronteert wordt. Eerst kijken wat er aan de hand is zodat je er samen wat aan kan doen. Mensen aanspreken op die individuele verantwoordelijkheid is een doel van het evenement. En te laten zien dat duurzaamheid leuk, lekker, stijlvol en vooral gezellig kan zijn! Op Sea the Future is veel infotainment, een gezellige markt en inspirerende sprekers. Het is gewoon een gezellig dagje uit dat je raakt.

Waarom hebben jullie ervoor gekozen dit evenement bij MSE te organiseren?
MSE is de laatste jaren druk bezig te verduurzamen, zij komen ons ontzettend tegemoet en denken mee en wij zijn superblij met zo'n partner. Ook Fevents, onze horecapartner neemt ontzettend veel werk uit handen! Dit is een gouden combinatie die wat ons betreft mag uitgroeien tot een evenement dat binnen een aantal jaar 10.000 bezoekers trekt!

Meer weten over Sea the Future? Kijk dan op de website voor meer informatie!

logo-seafirst.png#asset:879

 

< Terug naar overzicht