De Maaspoort en Spieren voor Spieren bundelen krachten

Geplaatst: 25 oktober 2019

De Maaspoort en Spieren voor Spieren bundelen krachten

Maaspoort Sports & Events en Spieren voor Spieren gaan de komende drie jaren de krachten bundelen. Startend met de Brabant Trophy op 26 en 27 oktober. Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Maaspoort Sports & Events gaat daarbij helpen door zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek en het mogelijk maken van een snelle diagnose, de beste behandeling en innovatieve zorg ten behoeve van kinderen met een spierziekte. In Nederland hebben ongeveer 20.000 kinderen een spierziekte. Dat is bijna 8 keer een uitverkochte Grote Hal van Maaspoort Sports & Events.

Matthijs en Eline zijn broer en zus én kind-ambassadeurs van Spieren voor Spieren. Zij zullen aanwezig zijn bij de start van de mooie samenwerking tussen de multifunctionele sportaccommodatie en Spieren voor Spieren. Dit zal gebeuren tijdens de ambitieuze Brabant Trophy; een nieuwe naam binnen de gym- en turnsport én maatschappelijk partner van Spieren voor Spieren. Naast Matthijs en Eline zal dan ook topturnster en olympia ganger Tisha Volleman het gezicht zijn van de bundeling van deze krachten.

Turners begrijpen spierziekten als geen ander
Minke Booij, directeur Spieren voor Spieren: “Samen kunnen we een sterke vuist maken voor kinderen met een spierziekte. Spieren voor Spieren is ontstaan vanuit topsporters en dus past deze samenwerking helemaal in ons DNA. Sporters en zeker turners weten als geen ander hoe belangrijk een goed functionerend lichaam is voor het leveren van topprestaties. Dat de gezonde spieren van de turners van de Brabant Trophy en alle andere gebruikers van de Maaspoort Sports & Events zich nu in gaan zetten voor kinderen met zieke spieren is fantastisch. Het is ongelofelijk belangrijk dat een organisatie als de Maaspoort Sports & Events aandacht vraagt voor onze missie. Alleen samen kunnen we alle spierziekten bij kinderen verslaan.”

Samenwerking Maaspoort Sports & Events en Spieren voor Spieren
Remco van der Pot, manager Maaspoort Sports & Events: “Maaspoort is een unieke locatie waar o.a. het bedrijfsleven en topsport elkaar ontmoeten en versterken. Dit in combinatie met de dagelijkse trainingen van de Nederlandse turntop in onze accommodatie en een breed scala aan evenementen geeft ons een hele mooie kans de doelstellingen van Spieren voor Spieren te ondersteunen. Een uitdaging die wij met onze ambassadeurs vol overtuiging aangaan”.


Over Spieren voor Spieren

Op 28 januari 1998 is Spieren voor Spieren opgericht door voetbalcoach Jan Reker met ondersteuning van het toenmalige Nederlandse voetbalelftal. Frank en Ronald de Boer zijn sindsdien beschermheren en Louis van Gaal en zijn vrouw Truus zijn ere-ambassadeurs. Tegenwoordig is Sven Kramer de hoofdambassadeur van Spieren voor Spieren. Spieren voor Spieren wordt in haar missie geholpen door deze en nog vele andere kind- en topsportambassadeurs.

Foto's

Rsp 0741
Rsp 0745
Rsp 0747
Rsp 0771
Rsp 0806

 

 

< Terug naar overzicht