De ruud van nistelrooy foundation sluit haar deuren

Geplaatst: 28 juni 2019

De ruud van nistelrooy foundation sluit haar deuren

Maaspoort Sports en Events donderdag 27 juni, vandaag heeft Ruud van Nistelrooij samen met alle betrokken coaches, trainers, partners en collega’s op een feestelijke manier afscheid genomen van de ruud van nistelrooy foundation na tien jaar. Ruim 750 kinderen, 150 trainers en 5 toptalenten zijn de afgelopen tien jaar geholpen, geïnspireerd en gegroeid door de positieve rvn foundation aanpak. Door zijn uitdagende werkzaamheden bij PSV O-19 als trainer/coach heeft hij onvoldoende tijd over om zich nog met hart en ziel voor de foundation in te zetten.

De rvn foundation stopt niet zonder dat het gedachtegoed wordt voortgezet in andere organisaties. De opgebouwde reserves van de foundation vloeien naar stichtingen en organisaties met onze missie in hun doelstelling.

Zo gaat er 25.000 euro naar de Stichting het Vergeten Kind, directeur Margot Ende; ’is superblij dat de stichting met deze bijdrage zoveel kinderen een mooie tijd kan geven bij de Heppie Vakanties en Weekenden. In de bossen in Mierlo kunnen kinderen die het thuis heel moeilijk hebben, een paar dagen heerlijk kind zijn, vriendjes maken, hun talenten ontwikkelen en zorgeloos fijne herinneringen maken. Dit is voor alle kinderen belangrijk, maar vooral voor kinderen die door een moeilijke thuissituatie in hun ontwikkeling worden bedreigd’. Ook gaat er 25.000 euro naar het Yvonne van Gennip Talent Fonds zodat jonge en talentvolle sporters, die opgroeien in een gezin met een inkomen op of onder het sociaal minimum, een kans krijgen om de top te behalen.

De KNVB heeft uit handen van Ruud de inhoud van zijn opleiding ‘doelgericht coachen’ ontvangen. De KNVB zal delen van ‘de legacy’ waar mogelijk en toepasbaar implementeren in de aangeboden opleidingen en projecten. Ruud van Nistelrooij, ’Ik ben blij dat we deze twee goede doelen kunnen steunen in lijn met mijn foundation en dat de KNVB onze opleiding gaat integreren in haar opleiding voor jeugdtrainers. Zo blijft onze missie doorgaan om zoveel mogelijk kinderen te laten schitteren in andere organisaties. Een mooie afsluiting van een prachtige inspirerende periode’, zo sluit de voorzitter van zijn foundation af op zijn laatste werkdag’.

 

< Terug naar overzicht