Maaspoort ‘S-PORTS and Events Week

Geplaatst: 21 februari 2019

Maaspoort ‘S-PORTS and Events Week

In de week van 21 t/m vrijdag 25 januari vond bij Maaspoort Sports & Events de achtste editie van de ‘S-PORTS and Events Week plaats. Een evenement voor leerlingen uit het primair, voortgezet en speciaal onderwijs in ‘s-Hertogenbosch. Na alle drukte van de Fed Cup wilden we hier toch even bij stilstaan.

De eerste editie van de Maaspoort ‘S-PORTS and Events week vond in 2012 plaats. Aan die eerste uitgave namen iets meer dan 200 leerlingen deel. Negen jaar later is dit evenement uitgegroeid tot een vaste waarde en begrip op de jaarkalender van menig school. De achtste editie kon rekenen op een recordaantal van 1726 deelnemers.

De ‘S-PORTS and Events Week is een initiatief van ‘S-PORT dat onderdeel uitmaakt van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Tijdens deze week worden leerlingen uit het onderwijs binnen onze gemeente letterlijk uitgedaagd om in beweging te komen. Dit niet middels standaard bewegingsvormen, maar uitdagende en soms ook grensverleggende activiteiten. Zo maken leerlingen een vrije-val in een luchtkussen van 4,5 meter en zwaaien zij na een sprong vanaf de eerste ring hoog boven de vloer van Maaspoort Sports and Events. Daarnaast was er dit jaar middels het spel Archery Tag ook aandacht voor het WK (Para) Archery dat tijdens de eerste twee weken van juni in ‘s-Hertogenbosch plaats zal vinden.

Ook dit jaar kijkt de organisatie terug op een geweldige week. De ‘S-PORTS and Events Week 2020 zal plaatsvinden van maandag 20 t/m vrijdag 24 januari. Deze negende editie zal nog grootser en spectaculairder worden met o.a. aandacht voor deelname door (sport)verenigingen en bedrijven.

 

< Terug naar overzicht