Top-Sportdag 's-Hertogenbosch

Geplaatst: 28 februari 2019

Top-Sportdag 's-Hertogenbosch

Op initiatief van Gemeente 's-Hertogenbosch vond op 20 februari een uniek evenement plaats bij Maaspoort Sports & Events. Talentvolle sporters in de leeftijd van 12 t/m 14 jaar ontdekte nieuwe sporten. Hierbij namen 47 kinderen van Hockeyclub Den Bosch, Rugby Academy Zuid, Volleybal Brabant, Flik-Flak turnen en Basketbal Academy Den Bosch deel aan de Top-Sportdag.

Zoals hoofdorganisator Joost Kuppens de sporters vertelde, draagt de Top-Sportdag bij aan creativiteit & aanpassingsvermogen van de sporters en verkleint het de kans op sportblessures. Daarnaast is het volgens hem voor sporters bovenal leuk om regelmatig met nieuwe sporten in aanraking te komen, waardoor ze sporten leuk blijven vinden en minder snel afscheid zullen nemen van sportverenigingen. Voor de coaches zorgden de Top-Sportdag voor veel nieuwe inzichten. Ze zagen waar de sporters in uitblonken of juist minder goed in waren. Dit ten opzichten van de andere sporters.

Ondersteund door objectieve meetresultaten welke van Innosportslab en Smartgoals bleek bijvoorbeeld dat de turndames als beste kunnen springen, de rugbyers het snelste sprinten en de vollyballers het beste presteren in reactievermogen.

De deelnemers genoten zichtbaar van de dag met workshops Trampolinespringen, Acrogym, Stoeispelen, Unihockey, Turnen en Badminton. Om de dag compleet te maken werden sporters, coaches én ouders geïnspireerd door Gijs van Helvoort. Namens de Talentenacademie gaf hij een lezing over topsportmentaliteit.

 

< Terug naar overzicht